Aniva Hamsi ile krep

Aniva Hamsi ile krep

Hafta sonu arifesi olan Cuma günündeyiz. Keyifli hafta sonu kahvaltınız için hem pratik hem de lezzetli tarifimiz sizlerle. Aniva Hamsi tavaları ile hazırlayacağınız krep ile hafta sonu kahvaltılarınızı zenginleştirin.

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Pişirmek için 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ

Hazırlama:

  • Un, süt ve suyu bir kap içerisinde iyice çırpın.
  • Hiç topak kalmamış olan sıvı karışımın içine yumurtaları ve tuzu ekleyin ve biraz daha çırpın.
  • Teflon tavaya tereyağını ekleyin ve kızdırın. (Arzu edildiği takdirde sıvı yağ da kullanabilirsiniz.)
  • Hazırlamış olduğunuz hamurdan tavaya 1 kepçe dökün ve yayın.
  • Orta ateşte pişireceğiniz krepinizin bir yüzeyini pişirin. Daha sonra Hamsi tavasını ters çevirerek diğer yüzeyini de pişirin.
  • Arzu edilen miktarda aynı işlemi tekrarlayın.
  • Hazırladığınız krebinizin için arzu ettiğiniz malzemeleri (peynir, bal, reçel vs) koyarak servis edin. Afiyet olsun!

Leave a Reply