Aynur Ayhan’la Yeni Yıl Üzerine

21-06-2022 18:25
Aynur Ayhan’la Yeni Yıl Üzerine
2020 yılını geride bırakırken 2021 için güzel dilekler, umutlar hepimizin ihtiyacı.. Aniva Ev Ürünleri olarak biz 2020 yılında ne yaptık? 2021 için neler planlıyoruz?

Aniva Ev Ürünlerinin kurucu ortağı Aynur Ayhan ile bu soruları cevaplamaya çalıştık, buyrun röportajımıza;

1. 2020 yılını geride bırakırken 2020 yılının yansımaları hakkında neler söylemek istersiniz? Zor bir yıldı, siz bunlar için nasıl yöntemlerle ilerlediniz?

2012 hatta 2009 da başlayan değişim rüzgarı 2020 de iyice hissedildi ve artık yeni bir dönemin başındayız.  Tüm alışkanlıklarımız değişiyor ve değişecek. Dünya geçmişte de pandemi yaşamış ve atlamış dolayısıyla bu Covid günleri de geçecek ve yine yeni alışkanlıklarımızla sosyalleşeceğiz.

Her zorluk bizi yeni bir platforma yeni bir bakış açısına taşıyor. Bu dönemde şikayet etmek yerine kendimize dönüp öz değerlendirme yapmanın zamanı. Pandemiye kadar günlük ardı arkası kesilmeyen koşturmacadan daha az farkındalıkla yaşarken birden evlere kapanıp ne yaptığımız ve ne yapmak istediğimizi düşünmeye başladık. Ne yaparsak ruhumuzu besleriz, neyi yaparken mutlu olur ve rahat para kazanırızı düşünmeye başladık. Dolayısı ile bir çok kişi hayatında ertelediği yapamaya cesaret edemediği kararları uygulama imkanı buldu.

Şartlar, kurallar asgari fiziksel iletişimi gerektirmesinden kaynaklı ev ile iş arasında sıkışıp kalındı. Bu durumdan şikâyet etmektense ‘‘Bu durumu nasıl avantaja çeviririm?’’ e bakıp yapmamız gerekeni yapıp yolumuza devam etmemiz en önemli konu.

Biz de işletmemizi tekrar gözden geçirerek yeni düzene hazırlayıcı yapılanmaya döndük. ‘’Yeni iş düzenine nasıl adapte oluruz?’’ ‘’Zamanında nasıl hazır oluruz?’’un çalışmalarına devam ederek geçiyor.

‘’Kendimizi ve işimizi nasıl hazırlayacağız, değişeceğiz herkesin kendi payına düşünmesi gereken konu.’’

2. 2021 yılını kişisel olarak nasıl görüyorsunuz? Postpandemi dönemi, etkisi  sizce nasıl olacak?

İspanyol gribine baktığınızda iyileşmenin 2 yılda olduğunu görüyoruz. Dolayısı ile ne yaparsak yapalım iki yıl dişimizi sıkacağız. Tabii ki aşı çalışmaları süreçleri birden değiştirebilir. Unutmayalım ki aşı hasta olana çare değil ama Covid’in ağır geçirilmesini önleyecektir.

İyi senaryo, Pandeminin 2021 ilk üç ayından sonra yavaşlayacağı, ikinci senaryo ise ilk yarıyıldan sonra toparlanma olacağıdır.

Değişim sürecinin süresi etken faktörleri şimdiden tam bilinmese de bugünden yarına bitmeyeceğinden, değişimin oturması yaygınlaşması zaman alacaktır ki bu da gelecek 10 yıl yani 2030-2035’e kadar sürprizler hayatımızda devam edecek ön görülüyor.

Pandeminin başında konuşulan konular ile bugün konuştuklarımız bile farklılaşırken gelecekte konuşacaklarımızın ne kadar değişeceğini ön görmeye çalışıyoruz.

İnsansız makinalar ne kadar gelişirse gelişsin insan kaynağı ülkelerin en önemli değerleri. Bu gün gençlerin online eğitim almaları, sosyalleşememeleri, sürekli evde oturmaları neticesinde alışkın olmadığımız zihinsel değişim geçirecekleri kesin. Bu değişimin sonuçlarını 8-10 yıl içinde sonuçlarının görüleceğini ön görürsek iş gücü olarak zorluk yaşanacağı kaçınılmaz gibi. Dolayısı ile kendimizi ve işimizi nasıl hazırlayacağız, değişeceğiz herkesin kendi payına düşünmesi gereken konu.

 ‘’Aniva BBQ’leri tasarlarken düşündüğümüz her konu tam da bugünün isteklerini karşılıyor.’’

3. Yeni yıl için Aniva olarak proje hedefleriniz neler?

Aniva BBQ’leri tasarlarken düşündüğümüz her konu tam da bugünün isteklerini karşılıyor.

Şöyle ki; günümüzde geçerli olan ürünlerin çevreci olması, gelecek nesillere yaşanabilir dünya bırakmak, sınırlı doğal kaynaklarımızı verimli kullanmak, ürünlerin çoklu fonksiyona sahip olmaları ve daha sade bir yaşam bizim mottomuz.

Aniva ürünleri de tam bu özellikleri kapsıyor diyebiliriz ve bu doğrultuda yeni ürün çalışmalarımız devam edecektir.

Pandemiyle alışkanlıklarımız ve aktivitelerimiz de değiştiğinden farklı talepler ve uygulama istekleri ile karşılaştık. Bizde yeni yılda ihtiyaçları dikkate alarak yeni projelerle üretime devam edeceğiz.

4. Röportajı sonlandırırken Aniva ailesi ve takipçileri için 2021 yılı için dileklerinizi duymak isteriz.

Her yeni yılda sağlık mutluluk dilerken bu yıl bir sağlıklı bir nefesin kıymetini, özgürce gezmenin lüksünü çok iyi kavradığımızı düşünüyorum.

Kişisel korunmalara dikkat ederek çalışmaya devam ederken bu dönemi el ele vererek, birlikte geçebiliriz. Tabii yurtdışı fuar ve seyahatler geçici olarak sınırlansa da lokalde izinler dahilinde etkinlik ve fuarlara devam edeceğiz.  Bize en çok keyif veren kullanıcıların memnuniyet sözleri ve doğal paylaşımları oluyor.

Motivasyonumuzu yüksek tutacağız, huzur ve keyifle yaşanan sağlıklı günler diliyorum.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.