Barbekü Çeşitleri

21-06-2022 18:15
Barbekü Çeşitleri
Her mevsimin vazgeçilmezi olan barbekü gerek evinizin bahçesinde gerekse de balkon ve teraslarda size eşlik eden lezzetin ta kendisidir. Eğlenceli bir partinin olmazsa olmazı tabii ki de barbeküdür. Ancak eş – dost çevrenizle yaptığınız barbekü partilerinin mükemmel olması ve istenen lezzeti yakalayabilmeniz için işe barbekü çeşitleri arasından ihtiyacınıza en doğru şekilde hitap edeni seçmekle başlamanız gerekir.


Barbekü Çeşitleri Nelerdir?

Barbekü modelleri farklı içerikleri ile değişik özellikler sunar. Piyasadaki en bilindik barbekü çeşitlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

  • Elektrikli barbekü,
  • Kömürlü barbekü,
  • Gazlı barbekü.

Her 3 barbekü çeşidi farklı boyut ve modellerde sunulmaktadır. Buna ek olarak her birinin kendine özgü avantajları bulunur. Örneğin, elektrikli barbekü ayarlanabilir sıcaklığı ve elektrik ulaşımının rahat olduğu yerler için ideal bir tercihtir. Aynı zamanda gazlı barbekü de elektrikli modeller gibi ayarlanabilir sıcaklık özelliğine sahiptir. Buna ek olarak modellerin boyutlarına göre de hem bahçe gibi geniş hem de balkon, teras gibi dar alanlarda kullanıma uygun çeşitleri bulunmaktadır. Ancak bize sorarsanız kömürlü barbekü her zaman 1 – 0 öndedir. Barbekü demek, etin kömürle pişirilmesi demektir. Etten damlayan yağın kömür üzerinde oluşturduğu koku bile barbekü lezzetini bire on katlar.

Elektrikli Barbekü

Gaz ve kömüre ihtiyaç duyulmayan bir barbekü çeşididir. Genellikle bahçe ve teras gibi alanlarda elektriğe kolay ulaşım nedeniyle tercih edilebilir. Gazlı ve kömürlü barbekünün kabul görmediği yerlerde elektrikli barbekü kullanılabilir.

Elektrikli barbeküde koku ve duman çıkmadığı için kapalı alanlarda da barbekü keyfi yapmak mümkündür. Aynı zamanda ayarlanabilir sıcaklığı ve ızgara seviyesinin de ayarlanabilmesi kullanım kolaylığı sağlar. Ancak elektrikli barbekü tercih etmeden önce mutlaka barbekü ızgarasının yapıldığı malzemeye göz atmak gerekir. Paslanmaz çelikten yapılmayan ızgaralar sağlığınız için tehdit oluşturacaktır. Aynı zamanda garanti süresi ve markası gibi detaylar da göz ardı edilmemelidir.

Gazlı Barbekü

Profesyonel bir barbekü gazlı barbekü ile yapılabilir. Gazlı barbeküler hem büyük hem de küçük modelleri ile kullanım kolaylığı sağlar. Aynı zamanda tek bir noktadan ısı değişimi için elverişli olması da bu barbekü çeşidini kullanışlı kılmaktadır. Buna ek olarak bu tip barbekülerde ızgara temizliği de bir hayli kolaydır.

Gazlı barbekülerde gazın ateşleme bölgesi bulunur. Bu bölgede gazın toplanması ortalama 2 – 3 saniye sürer. Ateşleme düğmesine basılması ile barbekü ısınmaya başlar. Brülör kısmı genellikle ilk veya en fazla ikinci basıma yanar. Ürünü kullanırken dikkat etmeniz gereken şey, ilk brülörün ısınması sonrası ikinciyi de yüksek konumda tutmanız. Ardından kapağı kapatmanız ve ortalama 300 dereceye kadar ön ısıtma prosedürüne tabi tutmanız yeterli olacaktır.

Kömürlü Barbekü

En sık tercih edilen barbekü türüdür. Kömürlü barbekü aslında bir barbekünün gerçek tadını alabileceğiniz üründür. Bu sayede duman ve tütsü aroması da ete siner ve mükemmel bir lezzet yakalanır. Başka bir deyişle, mükemmel barbekü tadı kömürlü barbekü ile yakalanır. Günümüzde geliştirilen birçok kömürlü barbekü modelleri hem kullanışlı olması hem de temiz, kolay ve güvenilir bir barbekü keyfi yaşatması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Bu sayede balkon, teras gibi dar ortamlarda da kömürlü barbekü keyfi yaşamak mümkündür.

Klasik bir barbekü türü olan kömürlü barbeküde etler kömür ateşinde pişer. Genellikle dar alanlar için uygun olmasa da geliştirilen yeni modeller sayesinde artık bu da mümkündür. Ayrıca bu sayede eski modellere nazaran kömürün hazırlanması da uzun zaman almaz. Kömür miktarı yapılacak ızgaranın türüne göre ayarlanır.

Günümüzde kömürlü barbekü yapmak artık sadece çok geniş alanlarda değil, balkon, teras gibi yerlerde de mümkündür. Cosa BBQ, taşınabilir özelliği ile kullanım kolaylığı sağlayan dekoratif kömürlü bir barbekü modelidir. Cosa barbekü ürününü bu kadar tercih edilebilir kılan özellik, çoğu kömürlü barbekü modellerinin aksine fonksiyonel olması ve yenilikçi bir tasarıma sahip olmasıdır.  Aynı zamanda evdeki diğer eşyalarla dizayn açısından uyum oluşturarak şömine görevi de üstlenmektedir. Bu sayede tüm hava koşullarında kullanışlı bir ürün olarak fayda sağlar. Ayrıca ürünün paslanmaz alüminyum döküm gövdesi ve krom kaplı çelik ızgarası sağlığınız açısından hiçbir tehlike oluşturmamak adına tasarlanmıştır.


COSA BBQ

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.