Barbekü Mangal

21-06-2022 18:21
Barbekü Mangal
Tarihi çok eskilere dayanan barbekü, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz partilerin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Bu et pişirme şekli aslında hepimizin yakından aşina olduğu mangalın bir başka adıdır. Barbekü mangal ile hazırlanan etler, özellikle sevdikleriniz de etrafınızdaysa etin en leziz halidir, diyebiliriz.

Barbekü için birçok farklı barbekü modelleri bulunur. Ancak özellikle son yıllarda şehir hayatının getirisi olarak insanlar balkon, teras gibi dar alanlarda da barbekü yapmak ister. Tüm bu ihtiyaçlara yönelik farklı konsepti ve yenilikçi tasarımı ile fark yaratan Cosa BBQ, fonksiyonel bir barbekü olarak sıklıkla tercih edilmektedir. İçeriğimizde hem iç hem de dış mekanlarda kullanıma uygun olan Cosa BBQ hakkında da bilgi vermeye çalıştık.

Peki, barbekü tam olarak nedir ve nasıl yapılır? Cosa BQQ kullanımının avantajları nelerdir? Gelin, yakından inceleyelim.

Barbekü Nedir? Nasıl Yapılır?

Yabancı kültürden dilimize geçmiş olan barbekü, düşük ateşte etlerin uzun süre pişirilme tekniğine verilen isimdir. Mangala göre barbekü tekniğinde etler fırın tarzı kapalı bir ortamda pişer. Fırın ortamı yaratmak için barbekü kapağı kullanılır. Bu sayede etlerden süzülen yağlar yanarak tütsüleme etkisi verir ve etin daha lezzetli olmasına neden olur.

Barbekü ve mangal teknik olarak aslında aynı işi görür. Ancak mangal tekniğinde etler daha yüksek ateşte ve daha kısa sürede pişirilir. Fakat her ikisinde de etlere farklı bir lezzet veren ve iştah uyandıran kömür közündeki yağın kokusu etrafa yayılır. Yani, her iki yöntemde de aynı lezzeti almak mümkündür. Sonuç olarak etin dumanla harmanlanması sonucu elde edilen tat damağınızda unutulmaz bir lezzet bırakır.

Cosa BBQ Nedir? Avantajları Nelerdir?

Cosa BBQ son dönemlerin barbekü dendiğinde akla gelen inovatif tasarımlı bir üründür. Cosa BBQ sayesinde her ortamda barbekü keyfi yaşamak mümkündür. Dekoratif ve şık bir tasarıma sahip olan ürün, evinizin içerisinde diğer mobilyalarla uyum sağlamakla kalmaz, romantik bir şömine görevi de görür. Buna ek olarak arkadaşlarınızla birlikte gece boyunca bulunduğunuz mekânı dekoratif bir obje olarak aydınlatır.

Cosa barbekü aşağıdaki avantajları ile kalitelisini ortaya koyar;

  • Açılabilen üst gövde kısmına sahiptir.
  • Isıya dayanıklı boya özelliği bulunmaktadır.
  • Ahşap servis tablası sayesinde kullanım kolaylığı sağlar.
  • Dış ortam için ahşap ayak ve sapları bulunmaktadır.
  • Alüminyum gövde paslanmayı engeller.
  • 47 cm boyutunda ızgara yüzeyi bulunmaktadır.
  • Hava kanalları ayarlanabilir.
  • Dış ve iç mekanlarda ısınma için kullanılabilir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.