Barbekü Nedir? | Barbekü, Mangal, Bbq

21-06-2022 18:19
Barbekü Nedir? | Barbekü, Mangal, Bbq
Arkadaş – aile ortamı ile keyifli anların vazgeçilmezi olan barbekü, tütsüleme, ızgara, kızartma gibi tekniklerle et pişirme yöntemidir. Barbekü kendi kültürümüzden aşina olduğumuz mangal ile neredeyse aynı anlama gelir. Her ikisinde de etten damlayan yağın kömür üzerindeki kokusu etin lezzetine lezzet katar.

Tarihi çok eskilere dayanan barbekü, aynı isimli et pişirme makineleri ile hazırlanır. Peki, barbekünün incelikleri nelerdir ve barbekü için hangi tür model tercih edilmelidir? Gelin, yakından inceleyelim.

Barbekü Nedir?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi barbekü bir et pişirme yöntemidir. Üstü kapalı barbekü makine/ aparatında odun, kömür, gaz veya elektrik ile etin yüksek ateşte pişirilmesini esas alır. Bir nevi fırın ortamında et isteğe bağlı olarak az, orta veya çok pişmiş şekilde hazırlanır.

Barbekü kullanım yerine geri farklı modelleri bulunmaktadır. Taş, tuğla gibi barbekü modelleri genellikle geniş bahçelerde veya restoranlarda profesyonel hizmetlerde kullanılır. Ancak günümüzde teras, balkon gibi daha küçük ortamlara uygun olan barbekü modelleri de bulunmaktadır. Cosa BBQ daha küçük alanlar için hem az yer kaplaması nedeniyle hem de sadece barbekü olarak değil, ev içinde de şömine olarak da kullanılabildiği için dekoratif bir ürün olarak sıklıkla tercih edilmektedir.

Barbekü Nasıl Yapılır?

Barbekü veya bildiğimiz mangal, fazla zahmet ve beceri gerektirmeyen bir et pişirme yöntemidir. Bu nedenle belli başlı birkaç ipucu ile mükemmel bir barbekü lezzeti yakalanabilir.

En iyi barbekü yapmanın tüm detaylarını toplayacak olursak;

  • Barbekü için doğru zamanı tercih etmek çok önemlidir. Zira barbekü sabır ve dikkat gerektiren bir pişirme sürecidir.
  • Marine işlemini göz ardı etmemek gerekir. Marine ete farklı bir tat katarak daha lezzetli olmasına neden olacaktır.
  • Baharatları et pişmeye yakın olduğu zaman eklenmelidir. Böylece baharatlar yanmaz.
  • Et seçerken mutlaka hafif kırmızı bir et olmasına dikkat edilmelidir. Aksi halde istediğiniz lezzeti elde edemeyebilirsiniz.
  • Kuzu eti gibi yağlı etler yağın fazla damlamasından dolayı çıkabilecek alev göz önünde bulundurularak hareket ettirmeden pişirilmelidir.

Son olarak belirtmek isteriz ki, barbekü yaparken yeterli alana sahip olmak gerekir. Ancak fazla büyük barbekü ürünü ile de dar alanı kısıtlamak doğru olmaz. Cosa BBQ hem kompakt yapıya sahip olması hem de servis tablası, şömine, aydınlatma gibi görevleri üstlenen dekoratif bir ürün olması nedeniyle fazla yer kaplamadan arkadaşlarınızla doyasıya barbekü keyfi yaşamanızı sağlar.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.