Mangal Kömür Çeşitleri | Barbekü, Mangal, Bbq

21-06-2022 18:34
Mangal Kömür Çeşitleri | Barbekü, Mangal, Bbq
Bu yazımızda öncelikle ekolojik olmak üzerek kömür çeşitlerinden bahsedeceğiz;

1- Hindistan Cevizi Kömürü:

%100 hindistan cevizi kabuğundan yapılan kömür, yenilenebilir ve temiz yakıt seçeneği sunar. Sıkıştırılmış oldukları için çok fazla yer kaplamaz, daha uzun süre yanar, koku ve duman çıkarmaz.

Kolayca tutuşabilir ve diğer kömürlere göre daha uzun süre yanar. Doğaldır.

Balkonunuzda komşularınızı rahatsız etmeden mangal yapabilir, doğadaki mangal keyfiniz için PRTK Mangal‘in içine yerleştirerek kolayca taşıyabilirsiniz.



2-Briket:

Yanmış ahşap veya kömür tozlarının çeşitli bağlayıcılarla sıkıştırılıp şekil verilmesiyle elde edilir. Piyasada çok çeşitli briketler bulunur; altıgen veya istiridye şekilli, kimyasal yapıştırıcı kullanılan veya doğal yöntemlerle sıkıştırılan.. Bu tür bir kömür alırken araştırıp satın almak, çok ucuz ürünlerden kaçınmak faydalı olacaktır. Kalitesiz briketler yiyeceklere kötü tat ve koku verebilir, ardında çok fazla kül bırakabilirler.

3- Odun kömürü:

Geleneksel bir kömür çeşidi olan odun kömürü, ağaç kütüklerinin özel bir yöntemle yakılıp kömürleştirilmesi sonucu elde edilir. Diğer seçeneklere göre daha ucuzdur ve doğaldır. Ete özel bir tat verdiği ve uzun süre yandığı şüphe götürmez. Ancak yakarken çok fazla duman çıkarır ve çevre kirliliğine yol açar.

PRTK BBQ

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.