Napoliten Pizza

21-06-2022 15:36
Napoliten Pizza
Bu seferki yemek tarifi yazımızda sizlere Napoliten pizza tarifi vermek istedik. Pizzanızı ister fırında ister fırın kapağı ve pizza taşı kullanarak COSA BBQ de yapabilirsiniz. Küçük püf noktalarımızla pizzanız dışarıdaki pizzaları aratmayacak.

MALZEMELER: (2 adet için)

Hamur için:

2 bardak un (250 mililitrelik su bardağı)
3/4 bardak artı 2 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant kuru maya

Sos için:

1 kutu (400 gram) doğranmış domates konservesi veya taze domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru kekik tuz ve taze çekilmiş karabiber.
Her bir pizza için 125 gram dil peyniri (toplam 250 gram).

 

YAPILIŞI:

Öncelikle işe pizza hamurunu hazırlayarak başlıyoruz.

Bunun için ekmeklik beyaz un, instant kuru maya, tuz ve su gerekli. Malzemeleri birleştirip pürüzsüz bir hale gelene kadar yoğuruyoruz. Başta elinize yapışacaktır fakat yoğurdukça hamur kendini toparlar.

Domates sosu için taze domates veya doğranmış domates konservesi kullanabilirsiniz. Yapacağınız şey inanılmaz basit. Domatesleri veya konserveyi blendera döküp iyice öğütün. İçine çok az tuz, karabiber, kuru kekik (taze değil) ve 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. Karıştırıp, orta ateşli ocak üzerinde 5 dakika kadar kaynatarak veya çiğ olarak kullanabilirsiniz.

Şimdi işin en kritik noktasına geldik: Fırınınızı önceden olabilecek en yüksek dereceye ısıtın. Pizzayı varsa pizza taşınız yoksa fırın tepsisini fırının içinde bırakın kio da yüksek dereceye ısınsın. Pizza taşıyla yapılan pizza ile tepside pişen pizza çok farklı sonuçlar yaratır.

Sıcak fırın tepsisinin içine incecik pizzayı koymak çok zor. O nedenle, yağlı pişirme kâğıdını tepsi ölçülerinde kesin. Kabarmış olan hamuru elinizle bastırarak havasını boşaltın. Hamuru eşit parçalara bölüp parmaklarınızla döndürerek inceltin.

Fırın yaklaşık 15 20 dk ısındıktan sonra yağlı kâğıdın üzerinde açtığınız hamura domates sosunu, hamurun her tarafına sos değecek şekilde, kaşığın tersiyle veya fırçayla yayarak sürün. Hiç vakit kaybetmeden hamuru yağlı kağıtla ısınmış pizza taşına yerleştirin. Fırını 7 dakikaya kurup pizzanın üst malzemelerini hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Burada istediğiniz tip peyniri kullanabilirsiniz. Önerimiz dil peyniri. Çünkü mozzarella sonucuna en yakın sonucu dil peyniriyle alabiliyorsunuz. Birkaç kere dil peyniriyle deneme yaptıktan sonra, üç peynirli, beş peynirli varyasyonları deneyebilirsiniz. Yalnız dil peynirini rendelemeyip, bıçakla tavla zarından biraz da büyük (1 santimetreküp) kesin.

Yedi dakika sonra hamuru fırından alıp domates sosundan pizzanın üstüne 6-7 çorba kaşığı daha koyup kaşığın tersiyle her tarafına yayın. Bu bol sosun üzerine peynirleri serpiştirip hiç vakit kaybetmeden tekrar fırına atın ama bu kez tavana yakın bir rafa yerleştirin. Gözünüz pizzada olsun, çünkü peynirlerin eriyip köpürmeye başlamadan ve yanmadan önce fırından çıkartılmaları lazım. Bu süre 3 dakika bile olabilir. Malzemeler, fırın, ısı farklı olacağından, pişirme süreleri hiçbir zaman yüzde yüz hassas olarak tutmaz.

Pişen pizzayı fırından çıkarıp, yağlı kâğıdın uçlarından tutarak pizzayı kaldıracak altı boş, hava alabilen bir ızgaranın üzerine koyun, yağlı kâğıdı altından çekin. Dilerseniz üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirip pizzayı dilimleyip servis edebilirsiniz. Servis ederken üzerine taze roka yaprakları, doğranmış taze fesleğen yaprakları gibi salata malzemeleri de koyabilirsiniz. Afiyet Olsun!

COSA BBQ

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.