Yılbaşı Sofranızı Taçlandıracak: Susamlı Zencefilli Biftek | Barbekü, Mangal, Bbq

21-06-2022 18:25
Yılbaşı Sofranızı Taçlandıracak: Susamlı Zencefilli Biftek | Barbekü, Mangal, Bbq
ılbaşında sofranızı taçlandıracak farklı bir tarif mi arıyorsunuz?

Malzemeler:

  • 60 ml (1/4 su bardağı) susam yağı
  • 60 ml (1/4 su bardağı) soya sosu
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı doğranmış taze soğan
  • 60 gr (4,5 yemek kaşığı) kahverengi şeker*
  • 500 gr sığır bifteği
  • *Kahverengi şekeriniz yoksa beyaz şekere pekmez ilavesi yaparak elde edebilirsiniz.

Yapılışı:

  • Susam yağını, soya sosunu, sarımsağı, zencefili, limon suyunu, taze soğanları ve şekeri metal olmayan bir kasede karıştırın. Marinad hazır. Bifteği ekleyerek iyice karışıma bulanmasını sağlayın. Üstünü örtüp en az 2 saat veya mümkünse bir gece buzdolabında bekletin.
  • Eti çok kızgın, hafifçe yağlanmış barbeküde kahverengileşene kadar ızgaralayın, üzerinde izler oluşunca barbeküden alıp bir folyoya sarın ve tekrar barbeküye koyun. Ara sıra çevirerek, sevdiğiniz pişme derecesine göre yaklaşık 10-15 dk daha barbeküde bekletin. Dilimlemeden önce eti 10 dk dinlendirin. Hemen kesmeniz etin suyunu salmasına sebep olur.
  • Kalan marinas sosunu, küçük bir sos tavasına koyun ve 5 dk kaynatın. Bu marinad bir sos olarak etle beraber mükemmel sonuçlar verir.

Kaynak: Mangal Barbekü (Mutfaktan Çıkın ve Ateşi Yakın), Ceren Büke Gülan, Boyut Yayın Grubu-Murdoch Books

COSA BBQ

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.