Kestaneli Hindi

Kestaneli Hindi

Yılbaşı akşamına az kaldı. Yılbaşı menüsünde hindi klasiğinden vazgeçmeyenler, hindiyi barbeküde pişirmeye ne dersiniz? Şimdi size vereceğimiz tarif ile yılbaşı akşamı leziz mi leziz, nar gibi kızarmış hindinizi misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Malzemeler:
– 1 adet orta boy bütün hindi (tercihe göre 1 adet bütün tavuk)
– İç pilav için:
– 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstık
– 4 yemek kaşığı tereyağı
– 1 su bardağı bardağı zeytinyağı
– 1 bağ dereotu – ince kıyılmış
– 3 su bardağı önceden suda ıslatılmış ve 30 dakika bekletilip süzülmüş baldo pirinç
– 2 su bardağı fırınlanmış ve soyulmuş kestane
– 1 çay bardağı kuş üzümü
– Tuz

Hazırlanışı:
– Tencerede dolmalık fıstık, tereyağı ve zeytinyağını birlikte soteleyin.
– Üzerine pirinç ekleyip 2-3 dakika sotelendikten sonra suyunu ekleyin.
– Pilavın suyunun çekilmesine yakın üzüm, kestane ve dereotunu ekleyin.
– Hindiyi hazırlanan iç pilav ile doldurun.
– Hindinin arka ayaklarından kürdan veya tahta şiş ile bağlayın.
– Alüminyum folyo ile sarılan hindi (veya tavuk) önceden hazırlanmış Aniva Cosa Barbecue’ya koyulur. Fırın kapağı da kapatıldıktan sonra ateşi ve hindiyi ara ara kontrol ederek yaklaşık olarak 3 saat pişirin.
– Aniva Cosa Barbecue’dan çıkardıktan sonra folyoyu çıkar ve 15 dakika beklettikten sonra kesip, servise hazır edin.
– Afiyet olsun!

Leave a Reply