Kırmızı Et için Marine Sos Tarifi

Kırmızı Et için Marine Sos Tarifi

Bayrama sayılı günler kala, herkesi tatil telaşı sardı. Uzun bayram tatili süresince, şüphesiz ki sofralarımızı süsleyecek ana malzeme et olacak. Siz de ne pişirsem diye düşünmeye şimdiden başladıysanız et marine sos tarifimizi denemenizi öneriyoruz. Kemikli kemiksiz her türlü kırmızı eti mangalda pişirebilir veya mangal lezzetini fırına taşıyabilirsiniz. Lokum gibi pişen et için şimdiden afiyet olsun.

 

Gerekli Malzemeler:

  • 1 kg kırmızı et
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 ad. soğanın suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1,5 tatlı kaşığı kekik (varsa taze kekik)
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sosun Yapılışı:

1) Sarımsak rendelenir üzerine tuz ilave edilir.

2) Soğan ince rendelenip süzgeçten süzülerek suyu ayrılır.

3) Salça, yoğurt, sıvı yağ eklenip karıştırılır. (Salça, biber salçası olursa daha lezzetli olur ya da domates-biber karışık salça olsa da olur. Ayrıca et normal yağlı ise yumuşak olması açısından, yağı 1,5 çorba kaşığı da koyabilirsiniz.

4) Pul biber, kekik, karabiber ilave edilerek tüm harç iyice karıştırılır.

5) Etler bu karışıma ilave edilip iyice harmanlandıktan sonra üzeri streçlenip buzdolabında 6-8 saat ( 1 gece) dinlendirilir. Böylece etler daha yumuşak ve lezzetli olacaktır.

6)  Soslu etleriniz mangala hazır, afiyet olsun.

Leave a Reply