KA�rmA�zA� Et iA�in Marine Sos Tarifi

KA�rmA�zA� Et iA�in Marine Sos Tarifi

Bayrama sayA�lA� gA?nler kala, herkesi tatil telaAYA� sardA�. Uzun bayram tatili sA?resince, AYA?phesiz ki sofralarA�mA�zA� sA?sleyecek ana malzeme et olacak. Siz de ne piAYirsem diye dA?AYA?nmeye AYimdiden baAYladA�ysanA�z et marine sos tarifimizi denemenizi A�neriyoruz. Kemikli kemiksiz her tA?rlA? kA�rmA�zA� eti mangalda piAYirebilir veya mangal lezzetini fA�rA�na taAYA�yabilirsiniz. Lokum gibi piAYen et iA�in AYimdiden afiyet olsun.

 

Gerekli Malzemeler:

  • 1 kg kA�rmA�zA� et
  • 2 diAY sarA�msak
  • 1 tatlA� kaAYA�AYA� tuz
  • 1 ad. soAYanA�n suyu
  • 1 yemek kaAYA�AYA� salA�a
  • 2 yemek kaAYA�AYA� yoAYurt
  • 1 yemek kaAYA�AYA� zeytinyaAYA� veya sA�vA� yaAY
  • 1 tatlA� kaAYA�AYA� pul biber
  • 1,5 tatlA� kaAYA�AYA� kekik (varsa taze kekik)
  • YarA�m A�ay kaAYA�AYA� karabiber

Sosun YapA�lA�AYA�:

1) SarA�msak rendelenir A?zerine tuz ilave edilir.

2) SoAYan ince rendelenip sA?zgeA�ten sA?zA?lerek suyu ayrA�lA�r.

3) SalA�a, yoAYurt, sA�vA� yaAY eklenip karA�AYtA�rA�lA�r. (SalA�a, biber salA�asA� olursa daha lezzetli olur ya da domates-biber karA�AYA�k salA�a olsa da olur. AyrA�ca et normal yaAYlA� ise yumuAYak olmasA� aA�A�sA�ndan, yaAYA� 1,5 A�orba kaAYA�AYA� da koyabilirsiniz.

4) Pul biber, kekik, karabiber ilave edilerek tA?m harA� iyice karA�AYtA�rA�lA�r.

5) Etler bu karA�AYA�ma ilave edilip iyice harmanlandA�ktan sonra A?zeri streA�lenip buzdolabA�nda 6-8 saat ( 1 gece) dinlendirilir. BA�ylece etler daha yumuAYak ve lezzetli olacaktA�r.

6) A�Soslu etleriniz mangala hazA�r, afiyet olsun.

Leave a Reply