Mangal-Barbekü İçin Marine Sos Tarifi

Mangal-Barbekü İçin Marine Sos Tarifi

Mangal sezonu tüm dumanıyla devam ederken, haftasonuna yakışır nefis bir tarif sizlerle. Lezzetiyle büyük beğeni alan marine sosumuzu denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Tavuk veya kırmızı et hiç fark etmez her şeye uyan harika marine sosun yapılışı çok kolay ve lezzeti ise harika.

 

Gerekli Malzemeler:

  • 1 kg tavuk eti (ben fileto kullandım) veya kırmızı et
  • 3 diş sarımsak
  • 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 dolu tatlı kaşığı tatlı toz kırmızıbiber
  • 1 dolu tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Göz kararı karabiber
  • İsteğe bağlı biraz harissa baharatı
  • Biraz kişniş

Sosun Yapılışı:

Tavuk veya kırmızı et hiç fark etmez her şeye uyan harika marine sosun yapılışı çok ve kolay ve lezzeti harika.

Sarımsaklar ince rendelenir veya sarımsak ezeceği ile bir kapta ezilir, bütün diğer malzemeler ilave edilir güzelce karıştırılır. Tavuk/ Kırmızı et yıkanır ve sosa yatırılır.

Üzeri streçlenerek 2-4 saat buzdolabında dinlendirilir veya zamanınız varsa mutlaka bir gece önceden hazırlayıp buzdolabına bekletmenizi öneririz.

Ardından başlasın mangal sefanız.

Leave a Reply