Mangal-BarbekA? A�A�in Marine Sos Tarifi

Mangal-BarbekA? A�A�in Marine Sos Tarifi

Mangal sezonu tA?m dumanA�yla devam ederken, haftasonuna yakA�AYA�r nefis bir tarif sizlerle. Lezzetiyle bA?yA?k beAYeni alan marine sosumuzu denemenizi AYiddetle tavsiye ediyoruz. Tavuk veya kA�rmA�zA� et hiA� fark etmez her AYeye uyan harika marine sosun yapA�lA�AYA� A�ok kolay ve lezzeti ise harika.

 

Gerekli Malzemeler:

  • 1 kg tavuk eti (ben fileto kullandA�m) veya kA�rmA�zA� et
  • 3 diAY sarA�msak
  • 2 dolu yemek kaAYA�AYA� yoAYurt
  • 1 yemek kaAYA�AYA� hardal
  • 1 yemek kaAYA�AYA� zeytinyaAYA�
  • 3 yemek kaAYA�AYA� sA�vA� yaAY
  • 1 dolu tatlA� kaAYA�AYA� tatlA� toz kA�rmA�zA�biber
  • 1 dolu tatlA� kaAYA�AYA� kekik
  • 1 tatlA� kaAYA�AYA� pul biber
  • 1 tatlA� kaAYA�AYA� tuz
  • GA�z kararA� karabiber
  • A�steAYe baAYlA� biraz harissa baharatA�
  • Biraz kiAYniAY

Sosun YapA�lA�AYA�:

Tavuk veya kA�rmA�zA� et hiA� fark etmez her AYeye uyan harika marine sosun yapA�lA�AYA� A�ok ve kolay ve lezzeti harika.

SarA�msaklar ince rendelenir veya sarA�msak ezeceAYi ile bir kapta ezilir, bA?tA?n diAYer malzemeler ilave edilir gA?zelce karA�AYtA�rA�lA�r. Tavuk/ KA�rmA�zA� et yA�kanA�r ve sosa yatA�rA�lA�r.

A?zeri streA�lenerek 2-4 saat buzdolabA�nda dinlendirilir veya zamanA�nA�z varsa mutlaka bir gece A�nceden hazA�rlayA�p buzdolabA�na bekletmenizi A�neririz.

ArdA�ndan baAYlasA�n mangal sefanA�z.

Leave a Reply