Mangalda Sac Kavurma

Mangalda Sac Kavurma

Mangalda Sac Kavurma

BugA?n bayramA�n birinci gA?nA?. GA?nA?n tA?m koAYturmacalarA�ndan sonra siz de kavurma yapmayA� mA� planlA�yorsunuz? BayramA�n vazgeA�ilmezleri arasA�nda yer alan kavurma iA�in mangal ateAYinde piAYen son derece lezzetli ve pratik tarifimiz sizlerle… Lezzetli mi lezzetli kavurmanA�z AYimdiden afiyet olsun, bayramA�nA�z kutlu olsun.

 

Mangalda saA� kavurma iA�in gerekli malzemeler,A�

  • 1 kg kuzuA� (kuzu eti sevmeyenler iA�in dana eti)
  • 1 adet kuru soAYan
  • 2 adet yeAYil sivri biber
  • 2 adet kA�rmA�zA� biber
  • 2 adet domates
  • 3 diAY sarA�msak
  • 1 tk soya sosu
  • 1 tutam taze kekik
  • SA�vA�yaAY

Mangalda saA� kavurma hazA�rlanA�AYA�,A�

 

1)A�A�A�A�A�Mangalda kavurma yaparken A�ncelikle mangal yapar gibi bol miktarda ateAY yakA�n ve kA�z haline getirin.

2)A�A�A�A�A�MangalA�nA�zA�n A?zerine yerleAYtirdiAYiniz saA� kavurma tavasA�na yeterince sA�vA� yaAY (kuyruk yaAYA� tercihe gA�re kullanA�labilir) koyup iyice kA�zdA�rdA�ktan sonra kuAYbaAYA� doAYranmA�AY etleri (dana etlerini daha kA?A�A?k doAYramanA�zda fayda var) kavurur, ince kA?p doAYranmA�AY soAYan ve sarA�msak ilave edilir.

3)A�A�A�A�A�Malzemeyi kavurma tavasA�nda A�evirdikten sonra soya sosunu ilave edersiniz.

4)A�A�A�A�A�KA?p doAYranmA�AY yeAYil ve kA�rmA�zA�biberleri malzemeye ilave edip kavurmaya devam eder, en son yine kA?p doAYranmA�AY domatesler ve arkasA�ndan taze kekik ilave edilir.

5)A�A�A�A�A�Domateslerin suyunu A�ektirilene kadar kavurma iAYlemine devam edebileceAYiniz gibi isteAYe gA�re sulu da bA�rakabilirsiniz.

Afiyet olsun ve bayramA�nA�z mA?barek olsun.

Leave a Reply