Mangalda Sac Kavurma

Mangalda Sac Kavurma

Mangalda Sac Kavurma

Bugün bayramın birinci günü. Günün tüm koşturmacalarından sonra siz de kavurma yapmayı mı planlıyorsunuz? Bayramın vazgeçilmezleri arasında yer alan kavurma için mangal ateşinde pişen son derece lezzetli ve pratik tarifimiz sizlerle… Lezzetli mi lezzetli kavurmanız şimdiden afiyet olsun, bayramınız kutlu olsun.

 

Mangalda saç kavurma için gerekli malzemeler, 

  • 1 kg kuzu  (kuzu eti sevmeyenler için dana eti)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tk soya sosu
  • 1 tutam taze kekik
  • Sıvıyağ

Mangalda saç kavurma hazırlanışı, 

 

1)     Mangalda kavurma yaparken öncelikle mangal yapar gibi bol miktarda ateş yakın ve köz haline getirin.

2)     Mangalınızın üzerine yerleştirdiğiniz saç kavurma tavasına yeterince sıvı yağ (kuyruk yağı tercihe göre kullanılabilir) koyup iyice kızdırdıktan sonra kuşbaşı doğranmış etleri (dana etlerini daha küçük doğramanızda fayda var) kavurur, ince küp doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir.

3)     Malzemeyi kavurma tavasında çevirdikten sonra soya sosunu ilave edersiniz.

4)     Küp doğranmış yeşil ve kırmızıbiberleri malzemeye ilave edip kavurmaya devam eder, en son yine küp doğranmış domatesler ve arkasından taze kekik ilave edilir.

5)     Domateslerin suyunu çektirilene kadar kavurma işlemine devam edebileceğiniz gibi isteğe göre sulu da bırakabilirsiniz.

Afiyet olsun ve bayramınız mübarek olsun.

Leave a Reply