Pankek

Pankek

En iyi ve özel hafta sonu kahvaltıları için lezzetli pankek tarifi… Aniva Panki tavaları ile hazırlayacağınız bu pankek tarifiyle kahvaltı keyfinizi doruğa çıkarın.

Malzemeler:
– 2 yumurta
– 1,5 su bardağı un
– 1 su bardağı (200 ml) süt
– 2 yemek kaşığı sıvı yağ
– 2 yemek kaşığı şeker
– 1 çay kaşığı (1 paket) vanilya
– 2 çay kaşığı (1 paket) kabartma tozu

Hazırlama:
– Öncelikle yumurtalar ve şeker iyice çırpılır.
– Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave edilerek kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlanır.
– Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağ dökülür. (Arzu edilirse tereyağ da kullanılabilir)
– Isıtılan tavaya 1 büyük kaşık hamur dökülerek, hamurun kendi kendine yayılması beklenir. 4 dakika pişirilir. Daha sonra Panki tavası ters çevirilerek diğer yüzey de altın sarısı rengini alana kadar yani 2 dakika daha pişirilir.
– Arzu edilen miktarda aynı işlem tekrarlanır. Üzerine pudra şekeri, bal gibi sevilen malzemeler eklenerek servis edilir.

Leave a Reply