Armutlu Fındıklı Krep | Mangal, Barbekü, BBQ
*İç malzemeyi dilediğiniz gibi uyarlayabilirsiniz.
Malzemeler:
Krep İçin;
- 250 gr un
- 3 yumurta
- 375 ml (1.5 bardak) süt
- 60 gr tereyağı
Aniva Hamsi Tava ile daha önce yaptığımız krep videomuzu izlediniz mi? izlemek için buraya tıklayın
İç Malzeme;
- 500 gr krem peynir
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri, elenmiş
- 80 gr kavrulmuş fındık, kabaca doğranmış
- 150 gr meyve kabuğu şekerlemesi
- 2 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
- 1 büyük yeşil armut, küçük küp halinde doğranmış
Üzeri için;
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Krep hamurunu yapmak için unu bir tutam tuzla birlikte bir kaseye eleyin ve ortasına bir çukur açın. Sırasıyla yumurtalarla ve sütle, hamur pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar hafifçe çırpın, daha sonra eritilmiş tereyağını karıştırın. Krep hamurunu bir kavanoza döküp kapağını kapatıp 1 saat buzdolabında bekletin. Krep hamurunun kıvamı sulu krema gibi olmalıdır, değilse biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
İç malzemeyi hazırlamak için krem peyniri ve pudra şekerini bir kasede pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Fındıkları, meyve kabuğunu, limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Küp küp doğranmış armutlarla yavaşça karıştırın ve kullanıncaya kadar buzdolabında bekletin.
Aniva Hamsi Tava’yı düşük-orta ısıda kızdırın, fırça ile yağlayın. Hamurdan tavaya dökün ve döndürerek tavanın tabanının ince bir tabaka ile kaplanmasını sağlayın. Krepi 1 dk kadar pişirin, diğer yüzünü çevirip 30 sn daha pişirin. Kalan hamurlara aynı işlemi uygulayın.
2 çorba kaşığı dolusu iç malzemeyi her krepin ortasına koyun ve karşı iki yüzünü ortada birleştirip karışımı yassılaştırın. Daha sonra diğer iki yüzünü de birleştirip bohça yapın.
Önceden ısınmış düşük ısıdaki barbekünüzün üzerine krep bohçalarını koyun. 3-4 dk altın sarısı rengini alıp kıtırlaşıncaya kadar ızgaralayın.
Krep bohçalarını servis tabağına alın, pudra şekeri ve tarçın karışımından serpip hemen servis edin.
Afiyet olsun!
Kaynakça;
- Mangal Barbekü: Mutfaktan Çıkın ve Ateşi Yakın – Ceren Büke Gülan, sf.374
- Fotoğraf: pinterest
COSA BBQ