Chimichurri Sos | Barbekü, Mangal, Bbq

21-06-2022 18:33
Chimichurri Sos | Barbekü, Mangal, Bbq

Arjantin Mutfağı’nın geleneksel sosu Chimichurri ızgaralanmış yiyeceklerinizi bir üst seviyeye çıkaracak!

Chimichurri sosunu  yiyeceklerin ızgaralama işleminin sonunda, son aşamada kullanabilirsiniz. Izgara sebze, balık, kırmızı et, tavuk yaparken; hatta makarna ve patates salatasını çeşnilendirmek için kullanabilirsiniz. Yapımı oldukça kolay;

Malzemeler:

  • 1 kap zeytinyağı
  • 1 kap şeri sirkesi (veya balzemik sirke)
  • 1 kap doğranmış maydanoz
  • 1/4 kap doğranmış taze kekik
  • 1/4 kap (1 küçük) doğranmış soğan
  • 6 diş kıyılmış sarımsak
  • 2 çay kaşığı kırmızı acı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı:

  • Tüm malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırın, bu kadar! Kavanozlar içerisinde 2 hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kaynakça : The Gardener & The Grill – Karen Adler and Judith Fertig

PRTK BBQ

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.