Chimichurri Sos | Barbekü, Mangal, Bbq
21-06-2022
18:33
Arjantin Mutfağı’nın geleneksel sosu Chimichurri ızgaralanmış yiyeceklerinizi bir üst seviyeye çıkaracak!
Chimichurri sosunu yiyeceklerin ızgaralama işleminin sonunda, son aşamada kullanabilirsiniz. Izgara sebze, balık, kırmızı et, tavuk yaparken; hatta makarna ve patates salatasını çeşnilendirmek için kullanabilirsiniz. Yapımı oldukça kolay;Malzemeler:
- 1 kap zeytinyağı
- 1 kap şeri sirkesi (veya balzemik sirke)
- 1 kap doğranmış maydanoz
- 1/4 kap doğranmış taze kekik
- 1/4 kap (1 küçük) doğranmış soğan
- 6 diş kıyılmış sarımsak
- 2 çay kaşığı kırmızı acı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırın, bu kadar! Kavanozlar içerisinde 2 hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaynakça : The Gardener & The Grill – Karen Adler and Judith Fertig
PRTK BBQ