Izgara Sebze Salatası (Vegan)
Bu salatayı vegan olmasanız da barbekü partilerinde mükemmel bir aperatif olarak servis edebilirsiniz. Gelelim oldukça basit ve lezzetli tarifimize;
Malzemeler
1 büyük kırmızı soğan
8 orta boy sivri domates
8 orta/küçük boy patlıcan
4 orta boy kabak
300 gr balkabağı
2 orta boy kapya biber
Sosu için;
1/4 bardak zeytinyağı
1/4 bardak balzamik sirke
1 adet ezilmiş sarımsak
Yarım limon suyu
Yapılışı
Patlıcan ve kabağı boyuna ince şeritler halinde kesin. Patlıcanların üzerine acısının çıkması için tuz serpip 30 dk bir süzgecin içerisinde bekletin. Daha sonra soğuk suyla durulayıp bir bez yardımıyla kurulayın.
Aynı şekilde soğan, balkabağı, domates ve kapya biberi de ince şeritler olacak şekilde 8 eşit parçaya bölün. Tüm sebzelere ince bir şekilde zeytinyağı sürün.
Sebzeleri ısınmış barbeküye atın ve her iki tarafını, kahverengi izler alana kadar pişirin. Daha sonra servis tabağına alın.
Geldik en eğlenceli kısma; sos için zeytinyağı, balzamik sirke, sarımsak ve limon suyunu bir kavanoz içerisinde tüm gücünüzle çalkalayın. Sosu servis tabağındaki sebzelerle birleştirip afiyetle tüketebilirsiniz!
Kaynakça: The Australian Women’s Weekly Cookbooks