Kirazlı Antrikot Şiş
Malzemeler:
- 750 gr. Antrikot (Kuşbaşı Kesilmiş)
- 2 çorba kaşığı Zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı Biber Salçası
- 1 adet Soğan
- 3 diş Sarımsak
- 1 çorba kaşığı Pul Biber
- 1 çorba kaşığı Kekik
- 1 çorba kaşığı Nane
- 1 çorba kaşığı Karabiber
- (isteğe bağlı) Tuz
- 600 gr. Kiraz
Hazırlanışı:
750 gram antrikotu kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayırın. Çok büyük küpler yapmayın ki, kiraz da küçük olacağı için kiraz piştiğinde etler de aynı zamanda pişebilsin. Hazırladğınız antrikot küplerini bir kaseye alın. İçine 2’şer çorba kaşığı sirke, zeytinyağı ve biber salçası ile 1’er çorba kaşığı yoğurt, pul biber, kekik, nane, karabiber ekleyin. 3 diş sarımsağın ezerek püre haline getirin. Sarımsak ve ağız tadınıza göre tuzu da ilave edip, etleri bu karışıma yedirerek karıştırın. En az 4 saat dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Çöp şişlerin pişerken yanmaması için suda bekletin veya bu işlem için paslanmaz Aniva PRTK Mangal’a özel tasarlanmış aksesuarlardan şiş setini kullanabilirsiniz. Etleri şişe geçirirken aralarına kirazları da takın. Önceden ısınmış mangalınızın üzerinde çevire çevire pişirin.
PRTK BBQ