Yılbaşı Sofranızı Taçlandıracak: Susamlı Zencefilli Biftek | Barbekü, Mangal, Bbq
21-06-2022
18:25
ılbaşında sofranızı taçlandıracak farklı bir tarif mi arıyorsunuz?
Malzemeler:
- 60 ml (1/4 su bardağı) susam yağı
- 60 ml (1/4 su bardağı) soya sosu
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı doğranmış taze soğan
- 60 gr (4,5 yemek kaşığı) kahverengi şeker*
- 500 gr sığır bifteği
- *Kahverengi şekeriniz yoksa beyaz şekere pekmez ilavesi yaparak elde edebilirsiniz.
Yapılışı:
- Susam yağını, soya sosunu, sarımsağı, zencefili, limon suyunu, taze soğanları ve şekeri metal olmayan bir kasede karıştırın. Marinad hazır. Bifteği ekleyerek iyice karışıma bulanmasını sağlayın. Üstünü örtüp en az 2 saat veya mümkünse bir gece buzdolabında bekletin.
- Eti çok kızgın, hafifçe yağlanmış barbeküde kahverengileşene kadar ızgaralayın, üzerinde izler oluşunca barbeküden alıp bir folyoya sarın ve tekrar barbeküye koyun. Ara sıra çevirerek, sevdiğiniz pişme derecesine göre yaklaşık 10-15 dk daha barbeküde bekletin. Dilimlemeden önce eti 10 dk dinlendirin. Hemen kesmeniz etin suyunu salmasına sebep olur.
- Kalan marinas sosunu, küçük bir sos tavasına koyun ve 5 dk kaynatın. Bu marinad bir sos olarak etle beraber mükemmel sonuçlar verir.
Kaynak: Mangal Barbekü (Mutfaktan Çıkın ve Ateşi Yakın), Ceren Büke Gülan, Boyut Yayın Grubu-Murdoch Books
COSA BBQ