Yılbaşı Tarifleri – Izgara Elma
İlk tarifimizi sağlıklı bir tatlı tarifiyle yapmak istedik. Oldukça basit ve lezzetli olan bi tarifi mutlaka denemenizi öneririz.
Malzemeler:
Porsiyon: 4 kişilik
Zorluk derecesi: Kolay
2 adet orta-büyük boy elma
2 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
Kaymak veya krem şanti
Ceviz
Yapılışı:
Elmaları kabuklarını soymadan ortadan ikiye bölüyoruz. Çekirdek kısmını bir kaşık veya bıçakla oyarak çıkarıyoruz.
Bal ile tarçını homojen bir şekilde karıştırıp elmaların iç kısmına sürüyoruz.
Isınmış mangal üzerine iç kısımları aşağı gelecek şekilde yerleştirip, 5 dk ızgara izi oluşuncaya ve kahverengileşinceye kadar ızgaralıyoruz.
Barbeküden aldığımız mis kokulu elmaların iç tarafı üste gelecek şekilde, kaymak ve cevizle süsleyip servis ediyoruz.
PRTK BBQ