Tüm Bloglar
Mangal Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Uyarılar | Barbekü, Mangal, Bbq
Mangal yapmanın tüm sevdiklerinizle birlikte en eğlenceli, keyifli ve lezzet dolu aktivitelerden biri olduğu kesin. Peki mangal yaparken güvenliğe ne kadar dikkat ediyoruz? Bu yazımızda sizlerle mangal yaparken dikkat etmeniz gereken, oldukça faydalı bilgiler paylaşacağız. Haydi başlayalım.
Barbekü Mangal
Tarihi çok eskilere dayanan barbekü, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz partilerin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Bu et pişirme şekli aslında hepimizin yakından aşina olduğu mangalın bir başka adıdır. Barbekü mangal ile hazırlanan etler, özellikle sevdikleriniz de etrafınızdaysa etin en leziz halidir, diyebiliriz.
Barbekü Nedir? | Barbekü, Mangal, Bbq
Tarihi çok eskilere dayanan barbekü, aynı isimli et pişirme makineleri ile hazırlanır. Peki, barbekünün incelikleri nelerdir ve barbekü için hangi tür model tercih edilmelidir? Gelin, yakından inceleyelim.
Barbekü Modelleri
Barbekü modelleri amaçlarına göre farklı tasarımlara ve kullanım şekline sahiptir. Piyasada bulunan barbekü kategorilerinden 4 tanesini sizin için inceledik; profesyonel, bahçe, balkon ve teras. Her modelin kendine has özellikleri ve avantajları vardır.
Barbekü Çeşitleri
Peki, barbekü çeşitleri nelerdir ve hangi barbekü çeşidi tercih edilmelidir? Gelin, yakından bakalım.
Tasarım Ödüllü COSA Barbekü
İki kız kardeş erkeklerin egemen olduğu döküm gibi zor bir sektörde, mangal/ barbekü alanında kadın gözüyle döküm ürünlerinin tasarım ile nasıl farklı değer bulduğunu ödülleriyle gösteriyorlar.
İstanbul ve Çevresindeki Kamp Rotaları
Kışın gelmesiyle ve Covid19 vakalarının maalesef azalmamasıyla birlikte tekrar evlerimizde kalmaya özen göstermeye başladık. Evde kalacaklar için önerilerimizi yayınladığımız blog yazısını buradan inceleyebilirsiniz.
Izgara Sebze Salatası (Vegan)
Sezon bitmeden ve tüm sebzelere taze taze erişebiliyorken vitamin deposu bir ızgara salata yapalım!
Izgara Meyve Şişleri
Mangal keyfinden sonra hafif bir tatlı iyi gider. Dondurmayla servis edeceğiniz ızgara meyve şişleri hem hafif hem sağlıklı hem de farklı mangal deneyimleri yaşayabileceğiniz bir öneri, mutlaka şans verin!
İyi biftek pişirmenin esasları
En iyi biftek dananın az hareket eden kaslarından elde edilir. Ve en iyi biftek sulu, dana lezzeti içeren, kalın ve yumuşak olan biftektir. Peki yumuşaklık nasıl artırılır ve sulu bir biftek nasıl pişirilir?
Aynur Ayhan Kanal Ekonomi Kanalına Misafir Oldu
Aynur Ayhan Kanal Ekonomi kanalına konuk oldu ve hem Aniva hem Ayhan Metal hem de kişisel başarı yolculuğuyla girişimcilere tavsiye niteliğinde paylaşımlarda bulundu.
Mangalda Balık Yaparken Kullanabileceğiniz 3 Özel Sos
Sezon açılmışken birbirinden farklı lezzet tınılarına sahip 3 özel balık sosunu sizlerle paylaşmak istedik. Afiyet olsun!
Et Pişirme Teknikleri Temelleri
Bu yazımızda sizlerle et pişirme tekniklerine temel giriş yapıyoruz. Keyifli okumalar!
Marinasyon nedir? Birbirinden Özel 3 Marinasyon Sosu
Marinasyon, ülkelerin yemek kültürlerine bağlı; temel olarak asidik ve enzimatik unsurlarla sağlanır.
COSA UNESCO World Wıde Things Collections’a seçildi!
COSA UNESCO World Wide Things Collections’a seçildi!
Etin Bölümleri ve Kullanım Şekilleri
Barbekü ve mangal partilerinde kırmızı et yapmayı düşünüyorsanız; hayvanın neresinden hangi et çıkar, ızgaraya hangi et daha uygundur inceleyelim istedik.
Mangal Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir? -2
Mangal yapmanın püf noktalarına devam niteliğinde bir yazıyla devam ediyoruz. Bu yazıda lezzetinize lezzet katacak, mangalda pişireceğiniz etlerle sebzelerin aromalarını ve görünüşlerini farklılaştıracak ufak ipuçları bulunuyor.
Napoliten Pizza
Bu seferki yemek tarifi yazımızda sizlere Napoliten pizza tarifi vermek istedik. Pizzanızı ister fırında ister fırın kapağı ve pizza taşı kullanarak COSA BBQ de yapabilirsiniz. Küçük püf noktalarımızla pizzanız dışarıdaki pizzaları aratmayacak.
Mangal Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Mangalı nasıl yakacağımızı öğrendik. Şimdi birkaç önemli hususla mangal yapmanın olmazsa olmazlarından, püf noktalarından bahsedelim.
Aynur Ayhan İSOV Bursiyer Sohbetleri’nde Gençlerle Kriz Yönetimi Hakkında Konuştu
Her kişinin ve kurumun kendine has deneyimleri ve başarı hikayesi olduğunu, kriz yönetiminde tek bir doğrunun olmadığını belirten Ayhan deneyimlerini gençlerle paylaştı.